Over Bonno Blaauw

Fotografie's is bij mij in wezen een uit de hand gelopen hobby. Door toeval ben ik in de fotowereld terecht gekomen. Ruim 30 jaar geleden deed ik voor de grap mee aan een fotowedstrijd van de Hortus. Ik won destijds 2 prijzen, 1ste  en 4de prijs. Later nog eens een 3de prijs in Zeeland. Hierdoor werd ik gevraagd of ik niet als als fotograaf/verkoper bij een destijds bekende fotozaak wilde gaan werken. Het fotograferen op professionele wijze heb ik mijzelf met vallen en opstaan geleerd. Alles wat mis kon gaan met het fotograferen heb ik meegemaakt. Van huis uit ben ik reis- en natuurfotograaf, maar vakmatig was ik als portretfotograaf bezig. Al jaren probeer ik mooie en meer kunstzinnige foto’s te maken die de moeite van het bekijken waard zijn. Mijn stijl is deels te omschrijven als schilderachtig, tenminste daar streef ik naar. 

Ook heb ik jarenlang een maandelijkse column gehad in een lokale krant waar ik allerlei aspectjes over fotografie beschreef en heb ik meerdere jaren als jurylid voor een lokale fotowedstrijd deelgenomen. Af en toe worden mijn foto's gepubliceerd en gebruikt in archieven (rode lijst planten, Groninger Landschap)  kranten, boeken (o.a. 'Onder onze voeten' ) en tijdschriften.

Vanaf 2012 ben ik als kunstenaar/ fotograaf  bezig. Voor de Hortus Botanicus Haren leg ik bloemen vast die we dan voorzien van naam en toenaam, zodat men de planten kunnen herkennen. 

Ik geef momenteel adviezen op maat over aanschaf  en werking camera's en ik geef natuurlijk les. 

De laatste 2 jaren fotografeer ik regendruppels en volg ik de ontwikkeling van het bosterrein Scharlakenbos in Haren.

Een ander project is dat ik delen van bloemen en planten in water invries en dan tijdens het ontdooiproces ga vastleggen. Het levert soms verrassende en kleurrijke foto's op.