Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Reizen MO

Eind jaren negentig hebben mijn vrouw en ik een rondreis door het Midden-oosten gemaakt.  We begonnen in Libanon  zo door Syria, Jordanië, Egypte en Israel..

Nu was en is dit gebied een hot item. Eerst hield de Isis huis en nu zijn er allerlei humanitaire problemen/rampen in dit gebied. De ISIS heeft behoorlijk huisgehouden. Zo zijn er allerlei historische plekken verwoest. Palmyra is er een zwaar getroffen. De tempel van Bel,  de ‘Roman funeral towers’, het Romeinse Theater en vele pilaren zijn opgeblazen.

Een ander voorbeeld is Homs. Vlakbij Homs staat op een heuvel een van de mooiste burchten van het Midden-Oosten, de Crac de Chevalier van de hospitaalridders uit de tijd van de kruisridders. Ook deze burcht heeft schade geleden dankzij bombardementen op het, aan de voet van de heuvel, gelegen dorp door syrische/russische vliegtuigen. Een ander plaats is Aleppo.  Noordwestelijk van Aleppo ligt Qalat Semaan, waar de ruïne van een ooit beroemd bedevaartskerk  van Simon de pilaarheilige  te vinden is. Door deze situatie vonden er massale vluchtelingsstromen plaats o.a. richting Libanon en Jordanië.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren